Van gastgezin naar appartement
Hallo!
Ik ben net aangekomen in mijn nieuwe appartement waar ik de komende 4 weken ga wonen.
Ik deel een kamer met Gabby, een Engels meisje met wie ik ook naar Machu Picchu ben gegaan, dus dat vind ik heel leuk.
Verder wonen er nog een jongen uit Wales, een Peruaans meisjeen een man uit Italie, Die kende ik allemaal al van school of viavia, dus ik ga me prima vermaken hier denk ik!
Mijn 2 weken in het gastgezin waren echt heel fijn. Ze maakten dat ik me zo welkom voelde, dat het een beetje mijn eigen huis is geworden! Ze hebben ook tegen me gezegd dat ze het altijd leuk
vinden als ik langskom, en ze gaan door de weeks elke dag lunchen bij een restaurant van hun familie (waar ik de afgelopen week ook elke dag heb gelunchd), dus daar zal ik ook nog wel een paar keer
gaan eten na mijn vrijwilligerswerk.
Afgelopen zondag, toen ik terug kwam van Machu Picchu, is er een Amerikaanse jongen komen wonen, en met hem heb ik het ook heel gezellig gehad.
Verder heb ik de afgelopen week nog een paar salsalessen gehad, en ik ben er echt gek op! Ik denk dat ik in Nederland ook maar salsalessen ga nemen, want het zou zonde zijn als ik het verleer. Ik
ben hier nog4 weken en ik wil lessen blijven nemen, dus ik denk (hoop) dat ik het als ik wegga het goed kan! Ook in de discotheken hier wordt veel salsamuziek gedraaid, dus ik oefen bijna elke
avond!
Ook ben ik nu bevriend met mijn Nederlandse salsalerares, echt een heel lief gezellig meisje!
Maargoed, Machu Picchu! We gingen vorige week zaterdagochtend om 8.30 met de bus naar verschillende archeologische plaatsen. Vooral Ollantaytambo vond ik heel erg mooi. We zijn daar omhooggeklommen
tot waar de meeste mensen gingen, maar toen zagen we een 'pad' die nog meer omhoog ging. Ik vond het er eerlijk gezegd niet echt als een pad uitzien, maar de 3 meisjes met wie ik was vonden het
goed genoeg dus we gingen omhoog. Het was wel echt een prachtig uitzicht maar ik dacht heel even dat ik ter pletter zou vallen!
Na een tijdje begon het keihard te regenen en te onweren dus gingen we schuilen in een cafeetje totdat onze trein naar Aguas Calientes ging. Aguas Calientes is het dorp waarvandaan je naar Machu
Picchu kunt gaan. Toen we aankwamen met de trein, zou er iemand op ons moeten staan wachten, maar we zagen nergens een bordje met onze naam. Totdat Ella, een Engels meisje dat mee was, zei: volgens
mij hoor ik mijn naam... Maar zij heet Ella Miller, en ll spreken ze hier uit als een 'j'. Dus ze riepen: Eja Mijer!!! Eja Mijer!! Haha dat was lachen.
In ons hostel aangekomen zijn we meteen gaan slapen, omdat we de volgende ochtend om 4.30u wegmoesten. We hebben helemaal van de rivier beneden naar Machu Picchu gelopen. Ons reisbureau zei dat
heel veel mensen dat deden, maar we zijn niemand tegengekomen! Iedereen ging met de bus die in een slingerweg naar boven ging. Wij gingen recht omhoog met trappen, en bijna elke keer als we de weg
moesten oversteken zagen we de bus langskomen.. Dat was wel echt heel frustrerend. Ik was zo uitgeput en had zo'n zuurstofgebrek! Maar het voelde wel heel goed toen we daar boven aankwamen en Machu
Picchu voor het eerst zagen. Toen ik het zag dacht ik eerst: dit zijn eigenlijk gewoon een paar stenen..... Maar ik dwong mezelf om er anders naar te kijken, als een stad waar de Inca's ook echt
hebben rondgelopen en dergelijken. Dat maakte het wat interessanter. Na een tour door Machu Picchu, zijn we Waynu Picchu opgeklommen. Dat is een berg naast de Machu Picchu,die pelgrims in de tijd
van de Inca's beklommen tot de top. Per dag mogen er 400 mensen omhoog klimmen, om het te beschermen, dus daarom waren we zo vroeg de deur uit gegaan.
Ik wilde eerst niet omhoog gaan, omdat ik al zo uitgeput was van de klim naar de Machu Picchu zelf, maar ik deed het uiteindelijk toch, en wat ben ik daar blij mee! Het uitzicht was zo prachtig! Je
kon zo op de ruines uitkijken, en ook op de jungle (waar zo het verhaal gaat, nog steeds een stad van goud te vinden is die de Inca's hebben gebouwd, toen ze vluchtten uit Machu Picchu voor de
Spanjaarden) en prachtige bergen. Dat is na el Calafate en Iguazu het mooiste wat ik heb gezien denk ik. Ik was zo trots op mezelf dat ik dat allemaal naar boven had gelopen!
Na deze klim gingen we met de bus terug naar beneden, want niemand van ons kon het opbrengen om nog naar beneden terug te lopen. Eenmaal terug in Aguas Calientes was ik misselijk van de bustocht
(jaa stom ik was mijn antiwagenziektepillen vergeten), en gingen we lunchen. Het vervelende was dat onze trein pas om 11uur 's avonds vertrok, en we kwamen rond4 uur weer aan in Aguas Calientes. We
waren allevier te moe om iets te doen, aangezien we die nacht maar 4 uur hadden geslapen, dusdeden we heel erg lang over de lunch. Maarja toen washetnogmaar half 6, en moesten we alsnog uren
wachten. Toen zijn we over een toeristenmarktje gaan slenteren, maar daar waren we eigenlijk allemaal te moe voor.
Toen zijn we op een terrasje gaan zitten, en daar hebben we 5 uur gezeten!! Haha het was wel heel gezellig.
We kwamen zondagavond om ongeveer 3 uur aan in Cusco, en de volgende dag moest ik om half 9 op school zijn! Dat was minder, maar ik heb het wel gedaan! Vond ik heel knap van mezelf haha.
Ik ga nog wat meer foto's van Machu Picchu op de site zetten (omdat ik nog geen fototoestel heb, heb ik foto's gemaakt met 2 verschillende camera's, van Gabby enElla), die van Ella's camera komen
nog.
Ik heb gister mijn laatste schooldag gehad, en heb een certificaat gekregen. Mijn level is nu: Intermedio medio (wat wil zeggen, precies in het midden van 'nog niks weten' tot ' alles weten'). Dat vond ik een prima prestatie.
Verder ben ik de afgelopen week heel veel naar bars en discotheken geweest. Er zijn hier in heel veel bars bandjes die komen optreden. Dat geeft een hele leuke sfeer.
Verder niet veel nieuws..
Tot gauw!
xx Su
Je verraadt hier wel mooi dat je bijna elke dag naar de discotheek gaat! :)
Wel heel leuk dat je zo geniet in Peru.
En ik ben eindelijk eens de eerste die reageert! In Amsterdam slapen ze zeker al.
Ha Suus,
Goed idee om te blijven Salsa dansen! Dan trommel ik er bij...
En erg sportief om de bergen zelf te beklimmen in plaats van in een bus zitten, zeker op die hoogte! Ik ben weer en nog steeds trots op je. Ik hoop dat je vrijwilligerswerk leuk is en dat je voldoende Spaans kan om de kleuters een en ander te leren, of is het vooral knuffelen en spelen? Ook heel belangrijk natuurlijk,
Dikke zoen, Clara
Lieve Su,
Ik heb je al uitgebreid gesproken via skype maar het blijft leuk om alles nog eens te lezen!! Gefeliciteerd met je certificaat en geniet van het mooie leven daar!!!
XXX
Ha Suus,
leuk om weer wat te lezen. Ja, ik lag al in bed en kwam er om half tien pas weer uit. Dus ben erg laat met reageren, haha.
Hoe zit dat nou? Zie je daar op straat en in de bars ook groepjes met kleden om en met de panfluit spelen? Of zijn het wel 'westerse' bandjes?
Heel veel plezier verder. Je vermaakt je goed zo te lezen! Succes met je vrijwilligerswerk!
Magdalien XXX
Lieve Suus, Ik geniet van je verhalen, Leuk dat je Salsa zo leuk vindt. Ik zag er wat van op dw TV en dacht "wat zou ik dat graag Leren" Maar helaas dat kan uk nu niet meer. Bergen beklimmen heb ik ook heel graag gedaan. Dus beniet nu metr jou mee.
Hoi Su , wat zal je een conditie hebben (zowel geestelijk als lichamelijk!!!!!)
Zijn benieuwd hoe je over ons kleine landje denkt als je weer thuis bent,maar daar moet je nu nog maar niet over nadenken!Salsase (nieuw woord) maar lekker en geniet
Veel liefs XXXX
Hee Suus,
Aangezien ik het adres van je blog pas best laat had gekregen ben ik nu pas bij met lezen, maar wát een geweldige verhalen! Wat ontzettend stoer dat je dit allemaal zo doet, en ik vind het helemaal terecht dat je zo af en toe trots op jezelf bent! :)
Liefs, Suzanna