Suus ver van Huus

Hola, qué tal?

Hola amigos!

Ik kangeen langstuk schrijven, want over een half uur moet ik weg. Ik ga namelijk over een paar uur met de bus naar Mendoza! (een stad in de wijnstreek). Ik ga met Digna, Natalie en Nadja.
Ik kijk er lichtelijk tegenop omdat de busreis 14 uur duurt.. Maar ik ga gewoon veel slapen (en kuitspier oefeningen doen, ter voorkomingvan trombose!) en dan zal het wel snel voorbij gaan.
We komen morgenochtend aan, en blijven er tot maandagavond. Dan gaat onze bus weer terug, en komen dan dinsdagochtend weer terug in BsAs. We verblijven met zijn vieren in een kamer in een hotel. Liever geen hostels meer voor mij haha, na die in Iguazú. Het hotel heeft een zwembad, sauna, jacuzzi, massages... Het schijnt ook lekker weer te worden, dus daar heb ik dan wel weer heel veel zin in!
We gaan zo'n heel pad volgen die de wijn ook gevolgd heeft, van de druivenvelden naar de fles om het zo maar te zeggen. Je kan daar ook fietsen dus misschien ga ik dat ook wel weer is doen, het is lang geleden dat ik al zo lang niet gefietst heb!

Ik ben al wel weer beter, behalve nog een vieze hoest.. Het klinkt een beetje als een oude mannen hoest haha! Nadja, Natalie, Digna en ik hebben hem allevier, dus dat moet wel een grappig gezicht zijn als je ons samen ziet lopen, hoestend als oude mannetjes haha!

Even denken.. Deze week heb ik niet zo heel veel gedaan. Maandag en dinsdag ben ik niet naar school gegaan omdat ik me nog te beroerd voelde. Dinsdag ben ik wel naar Natalies appartement geweest in de middag, om haar aantekeningen van die dag over te schrijven, goed he!
Daarna zijn we naar de bioscoop gegaan, naar de film 'eat pray love' met Julia Roberts. Dat was echt heel leuk! Hier heette hij 'comer rezar amar', dus we waren bang dat hij nagesynchroniseerd was in het Spaans, maar dat was gelukkig niet zo!
De rest van de dagen ben ik wel naar school geweest, maar verder niet echt iets bijzonders gedaan.. Vooral gegeten en geslapen haha! Omdat ik nog aan de antibiotica was, kon ik alleen niet mee doen met de wijn deze week. Maar dat is misschien ook maar beter, aangezien we dit weekend dus naar de wijnstreek toe gaan..!

ohja, ik weet nu ook wat voor vrijwilligerswerk ik ga doen! Vandaag te horen gekregen. Namelijk een soort naschoolse opvang voor straatkinderen hier. Het heet 'villa miseria', en het organiseert sport- en andereactiviteiten. Ik werk er van maandag tot vrijdag, en er is me gezegd dat ik 'as often or little as I wish' er heen kan gaan! Dat vond ik wel goed klinken haha..
Ik heb mijn plan wel gewijzigd, want ik ga nu niet meer 4 weken vrijwilligerswerk doen hier, maar twee. Na die twee weken, ga ik nog twee weken samen met Natalie door Argentinië reizen! Daar heb ik echt heel erg veel zin in. Dan kan ik Patagonië (gletsjers enzo) zien, Salta en nog allemaal andere prachtige plekken die Argentinië rijk is.
Dan kom ik ongeveer de 28eoktoberterug in BsAs, waarna ik nog 2 nachten in het appartement van Natalie slaap. 30 oktober ga ik dan naar Ecuador! Maar dat duurt gelukkig nog een tijd.

Ik vind het zo gek dat ik vandaag precies 3 weken geleden weggegaan ben uit Nederland! Het lijkt alweer veel langer geleden.
Het spaans gaat trouwens wel redelijk.. Vergeleken met het begin (toen ik nog 'nada' kon) ben ik natuurlijk heel erg vooruit gegaan, maar ik kan het wel minder goed dan ik gehoopt had na 3 weken. Ik denk bijvoorbeeld niet dat ik echt drama lessen kan gaan geven, omdat ik gewoonweg nog niet goed genoeg met die kinderen kan communiceren. Maar dat moet ik allemaal nog maar zien als het zover is!
Wat ik wel kan is hele gesprekken houden met Silvio en Mercedes (die doen nu alsof ze geen engels meer kunnen praten of verstaan, behalve als ze mijn Spaanswillen corrigeren en ik begrijp het niet), Ítalo (mijn Spaanse leraar) en met verscheidene taxichauffeurs. Dat vind ik altijd het leukst haha. Gisteravond bijvoorbeeld, had ik een heel gesprek (in het Spaans natuurlijk!) over wat ik al van de wereld had gezien met mijn 18 lentes jong, en die chauffeur verbaasde zich heel erg! Hij vroeg me: 'en als je nou mijn leeftijd bent, wat ga je dan nog doen??' Waarop ik antwoordde: 'slapen!' haha ik was heel moe gisteravond.

Maar de rest vertel ik allemaal als ik terug ben van Mendoza, want ik moet me gaan klaarmaken.
Jullie horen snel weer van me!

xxx Susana

Bart

Ola Suzanna!!! Ik kan alleen maar weer zeggen, GOED!!!!!!!! Goed idee om rond te gaan reizen. Dat zal weer een hoop mooie verhalen en foto's opleveren. Bram vroeg zich aaf of de kinderen bij de naschoolse opvang daar ook lijm snuiven, dat zagen we een tijdje terug op de televisie. Je bent nu alweer onderweg dus leest dit pas als je weer terug bent. Veel plezier met de "naschoolse" en qua dramalessen zou ik zeggen; doe veel aan pantomime dan hoef je niet zo veel spaans te praten.............XXX

Lydia

He Suzanne, leuk, Mendoza! Wij hebben er ook gefietst, dat wil zeggen, we hebben een paar honderd meter afgelegd op een oude fiets waarvan de band lek ging waarna we met twee fietsgenoten urenlang gelunchd hebben. Zelden zo´n geweldige lunch gehad als in Mendoza. Kan ik je dus aanraden, tis ergens voorbij het wijnmuseum. De stad zelf was even wennen, wel gezellig maar rommelig - ik verwachtte een soort Franse wijnstreek, maar Mendoza ligt in een woestijn, pal onder de Andes.
Als je kans hebt, ga dan de bergen in!
Ik word weer helemaal enthousiast. Geniet van alles!
Hartelijke groet, ook van Eric

Steven

Heej suus!
Leuk joh dat je gaat reizen door argentinie,, ga je dan ook naar dat meest zuidelijke punt? Ik dacht trouwens dat je nog 4 weken langer bij die mensen zou verblijven. Maar goed, heb je al een paar dagen niet gesproken! Maar dat komt natuurlijk omdat je in Medoza zit, ik lees nu pas je blog :$
Veel plezier daar!
x

Oma Conny

Lieve Suzanne
Leuk dat je meer van Argetinie gaat zien.
Ik denk aan je in de bus ,niets voor mij!
Ben benieuwd of de naschoolse opvang nog wat
voorsteld. Zoen van oma Conny

Magdalien

Hola Susana,
was het leuk in Mendoza? Ik kan me hier niet voorstellen dat je 14 uur in de bus zit en nóg in hetzelfde land bent! Heb je vooral geslapen in de bus of ook nog veel van het land kunnen zien? Hoop eigenlijk beide! Heb je deze week nog Spaanse les? IK vind het een heeel goed idee dat je nog meer gaat reizen. Dit is je kans. En die grijp je. Heel goed!! Wel alleen maar Spaans praten met Natalie?!! We volgen je op de voet. Dikke kus,
Magdalien