Suus ver van Huus

Voetbal! (enz.)

haallo iedereen :)

Ik ben nu net terug van de stad, waar ik v.a. 1u (school is ma-vrij van 9 tot 13u) ben geweest met Digna (een Nederlands meisje van 26) en Natalie (een Engels meisje die in hetzelfde klasje zit als ik). Was gezellig! ik heb (in de zon

Laughing
) een ijsjegegeten, dulce de leche smaak met stukjes chocola en nootjes... heerlijk! We zijn met de taxi teruggegaan, en omdat ik het meest ver woon, zat ik op het eind als enige nog in de taxi. en ik heb een gesprek gehad met de chauffeur, in het Spaans! het gaat dus al vooruit.
Ik ben er wel achter gekomen dat ik heel slim ben... Sorry dat ik het zo zeg haha! maar het is denk ik wel zo, want ik zit me redelijk te vervelen in de Spaanse les.. Dat komt omdat Ítalo (mn leraar) alles op 5 verschillende manieren uitlegt... en na de 1e keer snap ik het al! En dan vraagt hij iets aan een ander uit mn klas, die het vervolgens fout doet... begint hij opnieuw! Ik dacht eerst dat de meeste van mijn klas hetzelfde dachten, maar toen ik het vroeg, bleek ik de enige te zijn die zich zat te vervelen... (en een beetje te ergeren soms). In mijn klas zitten trouwens 2 meisjes (nouja 1 student en 1 vróuw, die echt geen meisje meer is) uit Amerika, 1 uit Engeland (Natalie, 26jr), 1 uit Zwitserland (Nadja, 28jr) en 1 uit Australië (ook zeker geen meisje meer). Robert zegt dat het o.a. komt omdat Engelstaligen moeilijk andere talen leren... Ik weet het niet, maar ik weet wel dat ik tijdens zijn uitleg vooruit werk! Zo heb ik elke keer mijn huiswerk af voor het eind van de les (terwijl hij daar geen tijd voor geeft), en loop ik qua grammatica 3 hoofdstukken voor op de rest.. Ik denk dat ik de coördinator maar moet gaan inlichten..
Morgenavond ga ik trouwens tango dansen! Samen met Nadja. Na de les gaan we (met Digna en Natalie) naar een milonga, dat is een soort feest waar tango gedanst wordt, door hele goede dansersen beginners, en gedronken en gefeest :) dus dat klinkt goed haha! Moet de dag erna alleen wel kwart over 7 op..

Maar nu even over de voetbalwedstrijd! Dat was echt heel leuk! We gingen meteen na school met zn allen (we waren met ong. 20/25) met de metro naar een meetingpoint. Na daar een half uur gewacht te hebben, kwam de bus waarmee we naar het stadion zouden gaan. En er kwam me toch een vrouw uit de bus...! wat een schreeuwlelijk! HOLA CHICOS Y CHICAS!! ENTRA ENTRA ENTRA!! ze begon enórm snel in het Spaans te praten, en een van de weinige dingen die ik opving was dat het heel belangrijk was wat ze zei... haha dus daar had ik weinig aan! de mensen met wie ik omging konden net zo weinig Spaans als ik, dus we hoopten maar dat het goed zou gaan... Zeis 3x onze namen langs gegaan, enomdat ze de meeste namen niet kon uitspreken, ging het heeel langzaam..en ondertussen wasze de hele tijd aanhet schreeuwen... Wat overigens meteen opviel als je haar zag.. waren haar borsten! We wisten zeker dat ze plastische chirurgie had ondergaan..Ze zaten zo onnatuurlijk haha! Toengingenwe met de bus naar een cafe aan de straat. Daar kregen we pizza's met een ongelofelijke hoeveelheid kaas, en enorme flessen bier. Het grappige was dat er ook een heel oud stel (zie foto) ons in de bus ging, dus die gingen ook pizza eten en bier drinken! Ze begonnen nog een heel gesprek met mij en een paar anderen over New York en BsAs en communisten..

Tongue out
(dat is hier een heel populair onderwerp trouwens). Toen die drukke vrouw (Paula heette ze) kwam binnenstormen, zijn we haar de crazy women gaan noemen.. Ze rende overal tussendoor, Spaanse dingen schreeuwend, met een man met een camera achter zich aan. En bij sommige mensen stond ze stil (natuurlijk o.a. bij ons), wrong zich ertussen en riep: FACEBOOK! FACEBOOK!, en dan moesten we poseren zodat ze een foto kon maken (van haar met gekke toeristen denk ik..) die ze op haar facebook kon zetten (vermoed ik haha), waarna ze meteen weer wegrende! Na een tijdje kwam ze binnen: 5 MINUTOS!! druk zwaaiend met haar armen. Dus wij weer de bus in, op weg naar het stadion. Het was trouwens zo'n mooi weer! In het stadion zaten wij ook precies bijna de hele wedstrijd in de zon, dus dat was heerlijk
Laughing
. De wedstrijd zelf was ook heel leuk, ik kreeg ook een hoop goedkeurende blikken van de andere supporters, of ze stootten elkaar aan en wezen naar mn shirt, dat vonden ze heel grappig. Paula the crazy women had ondertussen een heeele maffe muts opgezet eneen vlag om haar schouders geslagen, terwijl zehard schreeuwendmet een andere vlag druk aan t zwaaien was. het was echt hilarisch om te zien! De wedstrijd was ook heel leuk, Argentinie heeft met 4-1 gewonnen dus de supporters waren blij en de sfeer in het stadion was heel goed! Ik heb overigens geen enkele Spaanse supporter gezien.. Wel een paar vlaggen, die ongeveer 5 seconden tevoorschijn kwamen toen Spanje een doelpunt maakte. Ik heb ook een paar Argentijnse voetballiedjes geleerd, zoals: oleee olee olee oleee, messiiiiii messiiiii enz. en: ole ole ole, ole ole OLA, oooooh Argentinaaa, oooooh... haha en ik heb, de delen die ik kon verstaan, meegezongen! Na afloop was een vuurwerkshow, en Ina, dat Noorse meisje, vertelde dat dit ongeveer 10x het Noorse oud en nieuw was haha! wat ben ik toch blij met onze oud&nieuw! Het stadion werd leger en wij gingen ook terug naar de bus lopen. Omdat het heel druk was, en omdat ze het gewoon leuk vond volgens mij, liep Paula met haar vlag te zwaaien om ons bij haar te houden (ik heb stiekem een foto van haar gemaakt haha!)
Het was zeker een geslaagde middag+avond! Ik ga nog proberen 2 filmpjes erop te zetten.

oh en ik wou ook nog even zeggen dat ik het echt heel leuk vind jullie reacties te lezen!!
xxx Susana (Suzanne is hier heel vreemd, dus als mensen mn naam vragen, zeg ik dat maar. En Hielckert... hou maar op haha!)

Bart

Ik denk dat je al je verhalen maar moet bundelen en ze moet gaan uitgeven, ze zijn geweldig om te lezen (en dat zeg ik als a- lezer). Je bent ook een echte Waardenburg, jullie zijn gewoon TE slim dus mogen dat ook gewoon zeggen!!!! Het moet wel heel fijn zijn om je nu al in het Spaans te gaan redden. Hier bij ons hebben we ons door de wedstrijd Nederland- Finland moeten worstelen. Nog wel 2-1 gewonnen maar de zon was ver te zoeken en de Finse fans waren enthousiaster dan de Hollandse. Gelukkig verwachten ze hier nog een beetje nazomer dus hoeven we niet zo heel jaloers op je te zijn!! De tango!!! Geweldig, misschien wel op de muziek van Karel Craayenhof....... Ik kan nu al niet wachten op je volgende verhaal. Welke Julio zal je tijdens de Tango tegen zich aan gedrukt hebben en je zwoel in de ogen gekeken hebben ( sorry Stephen). Geniet erva en tot snel, XXX

Magdalien

Hela hola Susana, ken je dat Nederlandse voetballiedje ook? Dat gaat zo: ole ole ole ole! HAHA. Het is enorma leuk om te lezen allemaal.
Ik ga snel stoppen, Sofie wil ook lezen en moet eigenlijk naar school. XXX

Bart

Nog even terugkomen op mijn eerdere reactie. Bij sorry Stephen bedoelde ik natuurlijk sorry Steven, sorry Steven!

Henk/Coby

Nou, dat gaat wel goed daar, zo te lezen. Coby lag af en toe dubbel. Je bent toch wel aardig voor die heel oude mensen he? Net zo oud als wij?? :)
We zien alweer uit naar het volgende verhaal van onze hoog-intelligente kleindochter. Hahaha.
Kussen van Henk/Coby

Zorana

susannaa!
Haha super leuk allemaal! ook je foto's trouwens:) Als je terug bent wil ik je wel eens de tango zien dansen!
Je houdt dat bloggen wel goed bij trouwens, ga zo door!
lieeefssss!!

Stephen

Ha suus!
Ik moet zeggen dat ik het maar knap vind dat je al zo goed gaat met spaans:) Lijkt me maar lastig, in zo'n korte tijd. Maar goed je zat ook huiswerk te maken toen ik je sprak op skype, dus je bent er in ieder geval serieus mee bezig:P Ik ga zo even de foto's kijken van je voetbal wedstrijd, ben benieuwd. Maak het niet te gek daar he met dat tango dansen haha

xxSteph

Henk/Coby

Trouwens: WK hockey finale wordt Nederland-Argentinie. Hoe doe je dat: oranje of blauw? H/C