Heenreis
Hoi iedereen,
hierbij mijn eerste blog vanuit het buitenland!
Tot Parijs ging alles goed. Na uitgezwaaid te zijn op Schiphol rustig rondgekeken en naar de gate gegaan. Toen ik wilde boarden, en zo'n mevrouw in een KLM-pakje mijn boarding pass scande klonk er
een piep van een foutmelding.. Ze keek me aan en toen naar haar computer, dus ik dacht al; oo jee! maar ze zei dat mijn stoelnummer alleen verandert was, 9 plekken naar achteren. (ik heb gekeken,
en mijn vorige plek bleef leeg..!)
Naast me in het vliegtuig zat een Noors stel, en de man vond het heel gezellig om met me te kletsen. Over Nederland, Noorwegen, Parijs (hun bestemming), China (heb wat Chinese woorden geleerd en
weer vergeten..), Buenos Aires en wat ik daar ga doen. Hij vond het heel verstandig van me dat ik met de kerst thuis ben, dat hoort zo zei hij.
Verder had hij ook nog allerlei andere wijze raad voor me, zoals dat ik echt contact moet houden met de mensen die ik ontmoet op mijn reis, en dat veel slapen gezond is haha!
Zo veel hij met mij praatte, zo weinig praatte hij met zijn vrouw. Ik begon er al aan te twijfelen of ze wel echt een stel waren, maar toen gaf hij haar een kus dus ik denk haast van wel..
Eenmaal in Parijs (na drie kwartier vliegen) moest ik mijn nieuwe gate zoeken.. Wat nog een hele opgave was. Ik moest opnieuw mijn paspoort en boarding pass laten zien aan drie negers die daar
werkten. Ze vonden het blijkbaar leuk dat ik langskwam want ze begonnen allemaal 'grapjes' te maken, half in het frans tegen elkaar, en half in het engels tegen mij. Of ik een pistool bij me had,
en of ze mn paspoort nóg een keer mochten zien. 'just to be sure' en weer heeel hard lachen. Na een tijdje moest ik nog een keer door de douane en toen kon ik eindelijk naar mijn gate. Daar heb ik
een laange tijd gewacht op mijn vliegtuig naar Buenos Aires. Zo lang dat ik in slaap gevallen ben. En toen ik wakker werd, was iedereen weg! had ik bijna mijn vliegtuig gemist..
In het vliegtuig zelf was ik ziek, dus dat was minder.. maar er zat een heel vriendelijk Argentijns meisje naast me die me wilde verzorgen! toen heb ik de rest van de reis geslapen.
Toen ikaankwam in Buenos Aires, bleekmijn koffer nog in Parijs te staan..hij wordt als het goed is morgennaar mijn gastgezin gebracht.Toen liep ik metalleen mijn handbagage verder naar de plek
waarer iemand met een bordje met mijn naam zou staan...niemand. Dus ik vroeg een beetje rond en toen bleek dat er niemandzou zijn.Toen hebben zeeen taxi voor me geregeld op kosten van diegene die
me eigenlijk zou ophalen. en heb ik mijn gastgezin ontmoet. Het zijn hele aardige mensen (Mercedes en Silvio) en ze wonen op de 3e verdieping van een appartementencomplex,dus moet telkens met een
krakkemikkige lift.. Er zit hier ook nog een ander meisje uit Amerika, Amber. Die heb ik nog niet gezien.
Nu ga ik wat uitrusten, ik vertel snel meer!
xxxxx
Goed gedaan; we zijn hardstikke trots.
No es nada, bleek al op de heenreis. Beniewd naar het vervolg. Dag!
He lieverd, wat spannend nu al. En al z'n mooi verhaal.Je hebt het allemaal goed opgelost! Leuk dat Air France nu al je reis sponsort. Bart vertelde dat je 50 euro per dag krijgt zolang je bagage er niet is. Veel plezier met Gaby straks en natuurlijk ook met Amber. Ben benieuwd of die al Spaans spreekt. En Succes maandag op school en met de bus. xxx
Leuk geschreven, zo lijkt het allemaal wel weer een beetje mee te vallen!
Henk en Coby zijn er wel erg snel bij trouwens!
Wat heb je al leuke mensen ontmoet! En gelukkig had je nog extra kleding in je handbagage gestopt. Ik ben trots op je dat je van zo'n lastige start zo'n leuk verhaal hebt gemaakt!
Niet teveel shoppen met Gaby, doe haar de groeten,
Dikke knuffel, Clara
Wat jammer dat het allemaal zo is begonnen suus! Maar ik weet zeker dat het wel goed komt:) En ook leuk dat er nog iemand bij dat gastgezin verblijft, die zit ook bij jou in de Spaanse les toch? Nou, maak er een fijne dag van en succes met je spullen!! Xx
Waar is je oom als je hem nodig hebt!! 9 plaatsen naar achteren, het is een schande!! Ik had je in de buisenessclass moeten laten zetten, sorry! 50 euro per dag vergoeding voor je koffer dus hopelijk is hij nog een weekje zoek........!? Ik ben APETROTS of is het APENTROTS op je!!! Kus XXX
Ha Suus, goed van je dat je het allemaal zelf opgelost hebt (of op hebt laten lossen). Vervelende start, maar ik begrijp dat je wat extra kleren hebt (anders is er toch wel iets te koop daar??? En je had toch een kaartje van Robert?....). Leuk al zo snel iets van je te lezen.
Je bent een knapperd, kus X Magdalien
Ook de groetjes van Bram.
oh mijn god! Je nachtmerrie van dat koffer is gewoon uitgekomen! dat is pech:) Vind het leuk om je verhalen te lezen, ben nu al benieuwd naar de volgende:D
Heel veel succes daar, het gaat allemaal helemaal goedkomen! Ik stuur je snel een mail.
lieeefs xxxxxx
Jee, wat een dappere meid!
Goed hoor!
Ben je intussen alweer een beetje uitgeslapen/is je koffer terecht?
Leuk systeem zeg, zo'n blog! En je kunt lekker spannend schrijven, maar het is allemaal ook spannend. Het lijkt me toch wel schrikken als je denkt dat ze je van het vliegveld halen en er staat niemand...
Nou suus,
hadden we het er nog over aan tafel, over die koffer. (had je wel een tandenborstel bij je, dat was iets wat in je handbage moest zitten van m'n moeder,haha)
Wel leuk dat er toch een ander meisje in dat gastgezin zit!
nog veel plezier,
ik ben benieuwd naar je volgende verhaal! (;
kusjes
Ha Suzanne, dat lijkt wel standaard, koffer kwijt na een lange reis. Lieke is dat ook al een paar keer overkomen. Waar zit je ergens in Buenos Aires, hoe heet de wijk? Ben benieuwd hoe je de stad vindt, wij vonden hem erg leuk. Leuke mensen ook, je krijgt vast een geweldige tijd. Veel plezier (en sterkte met de eerste dagen, al die indrukken en ervaringen....)
wat superkut van je koffer zeg!! hoorde het ook van zor vandaag, veel succes ermee! hoop dat je er snel een beetje gewend ben en ben benieuwd naar je volgende verhalen! xxx liefs
Hola(la) chica, dat is gelijk al een spannend verhaal. (goed geschreven trouwens! dat smaakt naar meer!) We direct heel leerzaam om zo te beginnen. Ik duim voor je dat je een fantastische tijd tegemoet gaat.
lieve groet! Caroline
Ah Suusje toch! Las je verslag gelijk al, kreeg zo'n ding op mn mail op mn telefoon binnen :p maar denk dr nu pas weer aan.. is je koffer ondertussen alweer terecht? en is t leuk met Gaby daar? ennn is dat andere meisje leuk? ik ga je snel mailen!
xxxxxx
Ha Suzan!
Na zo'n start kan de rest van je Zuid-Amerikaanse verblijf alleen maar geweldig worden :)
Heel veel plezier!